Delicatesse uit België

Hopscheuten, ook wel bekend als “het witte goud van Vlaanderen”, zijn een delicatesse die haar oorsprong vindt in België. Deze jonge scheuten worden geoogst vanaf Valentijn tot Pasen. Hopscheuten zijn afkomstig van de hopplant, een plant die tot de hennepfamilie behoort. Deze plant is vooral bekend van de hopbellen (of kortweg gewoon ‘hop’) die een grote toepassing kennen in de bierproductie.

Geteelde hopplanten groeien tot twee meter hoog en worden overal waar men bier drinkt gekweekt. Hopscheuten zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant.

Het plukken van hopscheuten is een arbeidsintensieve taak, die we traditiegetrouw met de hand uitvoeren tijdens het korte oogstseizoen in het voorjaar.

Hoe smaken hopscheuten?

Hopscheuten hebben een subtiele, licht bittere smaak en een knapperige textuur. Ze hebben wat weg van sojascheuten en hebben een nootachtige smaak. Ze worden vaak bereid in smaakvolle gerechten, zoals een gepocheerd ei afgewerkt met een mousselinesaus.

Hoewel het oogstseizoen kort is, blijven hopscheuten een begeerd ingrediënt in de gastronomische wereld. Hun unieke smaak blijft mensen verleiden om te genieten van dit culinaire juweeltje uit de Vlaamse keuken.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Jouw winkelmand is leegGa terug naar de shop

    Website gemaakt door Sinergio